logo_feher

Blog

Az autómatrica használatáról: ismerkedjen meg az egyszerű lépésekkel!

Egyedi fólia készítés

Az autódekoráció felhelyezéséről és eltávolításáról most többet megtudhat. Alkalmazza helyesen a műveleteket, és nem érhetik kellemetlenségek!

Az autómatricák népszerű reklámeszközöknek számítanak, nap, mint nap bárhol felbukkanhatnak a céges logóval, elérhetőségekkel ellátott járművek. Az, hogy ennyire közkedveltek, nem véletlen, hiszen az egyik leghatékonyabb reklámot kínálják a vállalkozásoknak. Egyeseknek az autó matricázás legnehezebb része a dekoráció felhelyezése a felületre. Elég egy apró figyelmetlenség, és a matrica buborékos, hullámos marad, így pedig az autódekoráció nem lesz szép és tartós. Ahhoz, hogy a matricázás végeredményével elégedett legyen a jármű tulajdonosa, nem árt pár dologra odafigyelni!

Mivel a matricák csak tiszta felületen tudnak megtapadni, nagyon fontos, hogy a dekorálás előtt a járműről eltávolítása kerüljenek a szennyeződések. A poros, olajos felületen az anyag nagyon hamar elmozdulhat, könnyedén le is válhat, emiatt újból kell kezdeni a folyamatot, a matricát pedig pótolni kell, ugyanis azt már így nem lehet tovább használni. A hatékony tisztításhoz érdemes sósborszeszt vagy szappant használni.

Ahhoz, hogy jól mutasson a matrica a felületen, nem árt pontosan megtervezni annak helyét a járművön. Ehhez bátran lehet használni mérőeszközt is, amivel a matricát és a lefedni kívánt területet le lehet mérni, így el lehet érni, hogy az adott felületen például pontosan középre kerüljön a dekoráció.

Az autó matricázásnál a hordozó lehúzása okozhat még kellemetlenségeket. Ha a dekoráció kisebb, mint az alkar hossza, akkor egyszerűen lehúzható a teljes hordozó. Amennyiben a fólia a nagyobb, akkor csak pár centimétert kell lehúzni a hordozóról, közben pedig arra kell figyelni, hogy a matrica fokozatosan kerüljön fel a felületre.

A matrica applikálásnál óvatosan kell simítani a felületet, egy sík eszközzel. Ez lehet egy használaton kívüli bankkártya, vagy festékkaparó is. Ennél a műveletnél kulcsfontosságúak a lassú, precíz, határozott mozdulatok. Matrica simítás közben ne feledkezzen meg a hordozó lehúzásáról!

Az autómatrica felhelyezése után érdemes kicsit pihentetni a felületet. Ha esetleg vannak buborékok, azokat még kisimíthatja a következőképpen: a sík eszközzel meg kell nyomni a buborékot, a matrica széle felé haladva, így a levegő könnyen tud távozni.

Egyedi fólia készítésért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó cikkek:

Facebook
LinkedIn

További bejegyzések: